Teemaviikon kasvatusmateriaaleja ja tapahtumia esitellään koulutusalan valtakunnallisilla Educa-messuilla 27.-28.1.2017 Kansalaisvaikuttamisen torilla, osastolla 6n94.

Yhteisymmärrysviikkoa 2017 vietetään 1. viikolla helmikuuta, eli EDUCAa seuraavalla viikolla! Tule hakemaan materiaaleja, joiden avulla voitte osallistua teemaviikon viettoon koulussanne ja ryhmässänne!

 

Pisteellämme mm.juhlakalenteri-banneri2
  • voit tutustua ilmaisiin uskonto- ja katsomusdialogiin liittyviin verkkomateriaaleihin: saat opastusta monikulttuurisen juhlakalenterin käyttöön
  • esittelyssä uusi julkaisu: Monien uskontojen ja katsomusten Suomi
  • jaossa teemaviikon ohjelma, mm. tapahtumat eri puolilla Suomea
Pisteellämme voit tutustua teemaviikon kasvatusmateriaaleihin ja dialogiharjoituksiin, jotka ovat sovellettavissa useaan eri oppiaineeseen. Valmiiden harjoitusten kautta luokassa on helppoa tutustua erilaisten katsomusten kunnioittamisen ja yhdenvertaisuuden teemoihin. Voit tutustua myös monikulttuuriseen juhlakalenteriin ja sen käyttöön. Kalenterin avulla luokassa voidaan yhdessä seurata eri kulttuurien juhlia.
Kouluympäristön katsomuksellisen ja kulttuurisen moninaisuuden lisääntyessä tarvitaan uusia menetelmiä ja ideoita, joiden kautta lapset ja nuoret oppivat luontevasti ja ystävällisesti kohtaamaan ihmisiä eri kulttuureista.