Uskontojenvälisen yhteisymmärryksen viikko2 FOKUS ry

YK:N USKONTOJEN JA KATSOMUSTEN YHTEISYMMÄRRYSVIIKKOA VIETETÄÄN 28.1.-4.2.2018

VIIKON SUOJELIJANA TOIMII APULAISPORMESTARI NASIMA RAZMYAR

 

YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon viettoa Suomessa vuonna 2018 suojelee Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar. Razmyar puhuu yhteisymmärrysviikon avajaistilaisuudessa 29.1.2018 Huopalahden kirkossa.

YHTEISYMMÄRRYSVIIKON TEEMANA VIERAANVARAISUUS

Teemaviikolla kehotetaan sen teeman mukaisesti vieraanvaraisuuteen: kutsumaan vieraita ja solmimaan uusia tuttavuuksia. Kutsut voivat olla avoimia tai tarkemmin tiettyyn tilaisuuteen kohdennettuja: avoimien ovien päivä, kutsu yhteiselle aterialle tai tervetulotoivotus tutustumaan pyhään tilaan.

Kaikki voivat olla aktiivisia: kutsu käymään vähemmän tuttu naapuri ja kerro siitä sosiaalisessa mediassa hashtagilla #yhteisymmärrysteko #ActForInterfaithHarmony

Kutsuja yhteisen pöydän ääreen voi jo lähettää! Ilmoita oma tapahtumasi mukaan: info@kulttuurifoorumi.fi

 

TUO ESIIN YHTEISYMMÄRRYSTÄ EDISTÄVÄ TEKO!
#yhteisymmärrysteko -kampanja etsii uskontojen ja katsomusten vuorovaikutusta edistävää ja tukevaa tekoa. Tiedätkö hankkeen, tapahtuman tai teon, joka on edistänyt uskontojen ja katsomusten rakentavaa vuorovaikutusta paikkakunnallasi? Lähetä kuva tapahtumasta Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin hashtagilla #yhteisymmärrysteko. Tarkemmat ohjeet sivulta http://yhteisymmarrysviikko.fi/yhteisymmarrysteko/

TAPAHTUMIA YHTEISYMMÄRRYSVIIKOLLE
Oletko suunnittelemassa ohjelmaa yhteisymmärrysviikolle tai etsitkö yhteistyökumppaneita? Ota yhteyttä info@kulttuurifoorumi.fi ja lähetä ennakkotiedot tapahtumastasi, niin ohjelmasi on mukana tiedotuksessamme.

TILAA KOULULLE DIALOGITYÖPAJA! 

Kasvatusmateriaaleja

Vinkkejä teemaviikon viettoon

Yhteisymmärrysviikon juliste ja logot: http://yhteisymmarrysviikko.fi/teemaviikko/teemaviikon-juliste-ja-logot/

YK:n yleiskokous hyväksyi lokakuussa 2010 päätöslauselman, joka julisti helmikuun ensimmäisen viikon vuosittain maailmanlaajuisen uskontojen välisen yhteisymmärryksen viikoksi (World Interfaith Harmony Week) kaikkien uskontojen ja vakaumusten kesken.

Päätöslauselmassa rohkaistaan kaikkia valtioita vapaaehtoisuuden pohjalta tukemaan katsomusten välisen yhteisymmärryksen ja hyvän tahdon viestiä kunkin oman perinteen tai vakaumuksen mukaisesti erityisesti tämän viikon aikana. YK:n Sivilisaatioiden Allianssi on erikseen voimakkaasti vedonnut jäsenmaihin monipuolisen ohjelman toteuttamiseksi niin paikallisesti kuin kansallisesti.

Yhteisymmärrysviikkoa vietettiin Suomessa 30.1.- 5.2.2017. Teemaviikon 2017 suojelijana toimi Presidentti Tarja Halonen

Yhteisymmärrysviikon avaus 1.2. 2017

YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon 2017 suojelijana toimiva Presidentti Tarja Halonen avasi teemaviikon 1.2. Helsingissä.
Halonen korosti puheessaan uskontojen yhteistyön vahvistamisen tärkeyttä ja peräänkuulutti solidaarisuutta ja välittämistä. "Meidän tulee rohkeasti kertoa, että me välitämme kanssaihmisistämme. Me haluamme seistä heidän rinnallaan. Solidaarinen ja suvaitsevainen demokraattinen maailma on meidän unelmamme", totesi Halonen.

Lue puhe kokonaisuudessaan: https://www.kulttuurifoorumi.fi/medialle

 


Vuoden 2017 teema ja ohjelmat: MONIEN USKONTOJEN JA KATSOMUSTEN SUOMI

#yhteisymmärrysteko -kampanja   Tuo esiin yhteisymmärrystä edistävä teko!

 

Lisätietoja YK:n teemaviikosta: www.worldinterfaithharmonyweek.com

 

20110217_38