YK:n Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa vietetään helmikuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.2.2019

Oletko suunnittelemassa ohjelmaa yhteisymmärrysviikolle tai etsitkö yhteistyökumppaneita? Ota yhteyttä info@kulttuurifoorumi.fi ja lähetä ennakkotiedot tapahtumastasi, niin ohjelmasi on mukana tiedotuksessamme.  

Tuo esiin yhteisymmärrystä edistävä teko

#yhteisymmärrysteko -kampanja etsii uskontojen ja katsomusten vuorovaikutusta edistävää ja tukevaa tekoa. Tiedätkö hankkeen, tapahtuman tai teon, joka on edistänyt uskontojen ja katsomusten rakentavaa vuorovaikutusta paikkakunnallasi?Lähetä kuva tapahtumasta Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin hashtagilla #yhteisymmärrysteko  
 Yhteisymmärrystekoja eri puolilla Suomea: #yhteisymmärrysteko #ActForInterfaithHarmony
Teemaviikko Facebookissa: https://www.facebook.com/yhteisymmarrysviikko/
Yhteisymmärrysviikon juliste ja logot: http://yhteisymmarrysviikko.fi/teemaviikko/teemaviikon-juliste-ja-logot/
Lisätietoja YK:n teemaviikostawww.worldinterfaithharmonyweek.com
 

Vuoden 2018 Yhteisymmärrysviikon teemana oli Vieraanvaraisuus

Teemaviikolla kehotettiin sen teeman mukaisesti vieraanvaraisuuteen: kutsumaan vieraita ja solmimaan uusia tuttavuuksia. Kutsut saivat olla avoimia tai tarkemmin tiettyyn tilaisuuteen kohdennettuja: esimerkiksi avoimien ovien päivä, kutsu yhteiselle aterialle tai tervetulotoivotus tutustumaan pyhään tilaan. YHTEISYMMÄRRYSTEKO –tunnustus 2018 myönnettiin Lieksassa toteutetulle tapahtumalle ja kaikenkaikkiaan teemaviikkoon osallistuttiin aktiivisesti eri puolilla Suomea. Lue lisää: Yhteisymmärrysteko Teemaviikon suojelijana vuonna 2018 toiminut Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar  puhui vieraanvaraisuudesta Yhteisymmärrysviikon avaustilaisuudessa 29.1.2018 Huopalahden kirkossa:
"Siinä on jotain erityistä kun uskonnollinen yhteisö kutsuu muiden uskontojen edustajia vieraaksi omiin uskonnollisiin tiloihinsa. Se on aitoa ja vieraasta välittävää vieraanvaraisuutta. Kuvainnollisesti voisi sanoa, ettei tyydytä siihen, että vieras jätetään niin sanotusti eteiseen vaan hänet kutsutaan peremmälle talon lämpöön."