Yhteisymmärrysviikon avaustapahtuma 29.1. 2018 klo19 Helsingissä (Huopalahden kirkko).
Teemaviikon vieton suojelijana Suomessa vuonna 2018 toimiva apulaispormestari Nasima Razmyar avaa yhteisymmärrysviikon ja Sacred Music-konsertin. Musiikillisessa vuoropuhelussa mukana ainakin juutalaista, arabialaista ja kristillistä musiikkiperinnettä. Järjestää Fokus ry.

 

 

Educa-messuilla 26.-27.1.2018

opettajat voivat tilata Fokus ry:n osastolta 6n90 kouluvierailijan pitämään dialogityöpajan. Työpajat ovat kouluille ilmaisia. Osastolla voi myös tutustua Uskontodialogilla yhteiskuntarauhaa -hankkeen valmiisiin opetusmateriaaleihin.  Ulkoministeriön rahoittamassa hankkeessa on tuotettu valmiita tuntimalleja yläkouluun ja lukioon katsomusdialogitaitojen tukemiseksi.

Ks.aineistot: https://www.kulttuurifoorumi.fi/18-katsomusdialogilla-yhteiskuntarauhaa-meilla-ja-muualla-hankkeen-opetusmateriaali-ylakouluun-ja-lukioon

 

Middle-East Music -kurssi ja konsertti Kuopiossa 9.-10.2.2018.
Kuopion Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa musiikin opiskelijoille. Kursseilla perehdytään arabialaisen, juutalaisen ja kristillisen musiikkiperinteen saloihin.
Yhteistyössä Fokus ja Sibelius-Akatemia.
Illalla 9.2. mahdollisuus tulla katsomaan Viulunsoittaja katolla -musikaalia, luvassa myös teosesittely Kuopion kaupunginteatterilla. Lipputiedustelut: info@kulttuurifoorumi.fi
Sacred Music- konsertti 10.2. Kurssin opettajat ja oppilaat esiintyvät.

 

#yhteisymmärrysteko -työpaja Kirkon kasvatuksen päivillä 10.1. Jyväskylässä.
Kirkon kasvatuksen päivät 9.-11.1.2018 järjestetään Jyväskylässä teemalla Rauha. #yhteisymmarrysteko: uskontojen rauhanomainen rinnakkaiselo -työpajassa ideoidaan yhdessä erilaisia yhteisymmärrystekoja ja kehitetään dialogitaitoja. Yhteistyössä Kirkkohallitus, Tampereen hiippakunta ja Fokus ry.


#yhteisymmärrysteko -palkinnon jakaminen 14.2.
Helsingissä.
#yhteisymmärrysteko -kampanja etsii uskontojen ja katsomusten vuorovaikutusta edistävää ja tukevaa tekoa. Tiedätkö hankkeen, tapahtuman tai teon, joka on edistänyt uskontojen ja katsomusten rakentavaa vuorovaikutusta paikkakunnallasi? Lähetä kuva tapahtumasta Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin hashtagilla #yhteisymmärrysteko.
Tarkemmat ohjeet sivulta http://yhteisymmarrysviikko.fi/yhteisymmarrysteko/