Luonnonuskonnot dialogin puolesta ja rasismia vastaan

Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry on luonnonuskovaisille ja luonnonuskonnoista kiinnostuneille tarkoitettu uuspakanahenkinen yhdistys. Jäsenistöön kuuluu esimerkiksi wiccoja, suomenuskoisia sekä samanismin harjoittajia – yhteistä lehtolaisille on henkisen luontoyhteyden merkityksellisyys.

Lehto ryn logo

Lehto ry:n tarkoituksena on parantaa luonnonuskontojen tuntemusta sekä yhteiskunnallista asemaa Suomessa, ja siksi Lehto osallistuu mielellään erilaisiin tapahtumiin. Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikko sopii tähän tarkoitukseen yhdistyksen tiedottaja Katariina Krabben mukaan erityisen hyvin:

– Kunnioitamme kaikkia katsomuksia, emme tyrkytä omaamme tai käännytä ketään, – tavoitteenamme on jakaa tietoa ja edistää erilaisten katsomusten yhteisymmärrystä.

– Viime aikoina joidenkin äärioikeistoon kuuluvien rasististen liikkeiden kannanotoissa ja/tai symboliikassa on viitattu uuspakanuuteen, mitä pidämme erittäin valitettavana. Lehto ry ei hyväksy rasismia missään muodossa, Katariina Krabbe painottaa.