Religions for Peace edistää eri uskontokuntien välistä maailmanlaajuista rauhantyötä

Religions for Peace, Uskonnot rauhan puolesta -järjestö keskittyy uskontojen väliseen yhteistyöhön, joka sisältää dialogin lisäksi konkreettista yhteistoimintaa. Eri yhteisöjen tunnistamat tärkeimmät toimintatavoitteet ovat väkivaltaisten konfliktien lievittäminen, oikeudenmukaisten ja eheiden yhteiskuntien rakentaminen, inhimillisen kehityksen edistäminen ja maapallon suojeleminen. Religions for Peace

Religions for Peace on toiminut jo 40 vuotta maailman kriisialueilla pyrkien lopettamaan väkivallan, aloittamaan neuvottelut ja tukemaan konfliktien jälkeistä sovittelua ja jälleenrakennusta. Toimintaa on ollut yli 90 maassa.

Esimerkkejä järjestön toiminnasta eri maissa:

Sierra Leonessa järjestön neuvottelutoiminta auttoi lopettamaan 1990-luvun tuhoisan sisällissodan, kun järjestön naisverkosto onnistui vapauttamaan lapsivangit, mikä mahdollisti rauhanneuvottelut. Maan uskontojen välinen neuvosto, joka on Religion for Peacen jäsenorganisaation auttoi aseleponeuvotteluissa ja johti konfliktin jälkeistä totuus ja sovinnonteko -komissiota.

Religions for Peace_2

Bosnian sisällissodan jälkeen Religions for Peace myötävaikutti Bosnia-Herzegovinan uskontojen välisen neuvoston perustamiseen, jonka edustamat uskonnolliset yhteisöt sitoutuivat rakentamaan yhteinäistä moniuskontoista Bosniaa.

Kun väkivalta kiihtyi Syyriassa keväällä 2013, Religions for Peace kutsui kokoon laajan rintaman uskonnollisia johtajia perustamaan maahan jäsenjärjestön. Uskonnolliset johtajat päättivät yhdessä toimia estääkseen suuntausten välistä väkivaltaa, toimittaakseekseen humanitaarista apua ja edistääkseen sovinnon syntymistä. Toiminta on synnyttänyt projekteja moskeijoihin ja kirkkoihin, joissa tuetaan lapsia riippumatta heidän uskonnollisesta ja etnisestä identiteetistään.

Filippiineillä Religions for Peace ja sen paikallinen jäsenjärjestö auttoi aloittamaan neuvottelut hallituksen ja Moro Islamilaisen Vapautusrintaman välillä, mikä johti rauhansopimukseen 2012. Religions for Peace myös sitouttaa muslimeja, kristittyjä ja alkuperäisuskontoihin kuuluvia järjestämään hoitoa ja palveluita konfliktissa kärsineille lapsille.