UUDISTAMME SIVUJA. LÖYDÄT PÄIVITETYT TIEDOT OSOITTEESTA: www.dialogikasvatus.fi/yhteisymmarrysviikko

KASVATUSMATERIAALIT OVAT KUITENKIN SAATAVILLA TÄLLÄ HETKELLÄ VAIN TÄLLÄ SIVUSTOLLA.

 

 

YK:n Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa vietetään helmikuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.2.2019. Teemana on ”Merkityksellisiä kohtaamisia – yhteisymmärrystä elämään”. 

 

 

Merkityksellisiä kohtaamisia tapahtuu sekä sattumanvaraisesti että tietoisesti sellaisia kohtaamistilanteita aikaansaamalla. Piispa Kaarlo Kalliala totesi Turun sanomien blogissaan:

“On vahvistettava yhteen ja samaan joukkoon kuulumisen tunnetta ja sen myötä merkityksellisyyden kokemusta.”

Vuoden 2018 teemaviikolla Lieksassa järjestetty monikansallinen yhteisymmärrystapahtuma (kuvassa) sai varmasti aikaan merkitykselliseksi koettuja kohtaamisia. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Lieksan Tukipiste ry ja Lieksan seurakunta ja se sai vuoden 2018 #yhteisymmärrysteko -tunnustuksen.

 

Missä ja millaisia merkityksellisiä kohtaamisia tapahtuu vuoden 2019 teemaviikolla eri puolilla Suomea?

Oletko suunnittelemassa ohjelmaa Yhteisymmärrysviikolle tai etsitkö yhteistyökumppaneita? Ota yhteyttä info@kulttuurifoorumi.fi ja lähetä ennakkotiedot tapahtumastasi, niin ohjelmasi on mukana tiedotuksessamme.

 

Tuo esiin yhteisymmärrystä edistävä teko

#yhteisymmärrysteko -kampanja etsii uskontojen ja katsomusten vuorovaikutusta edistävää ja tukevaa tekoa. Tiedätkö hankkeen, tapahtuman tai teon, joka on edistänyt uskontojen ja katsomusten rakentavaa vuorovaikutusta paikkakunnallasi?Lähetä kuva tapahtumasta Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin hashtagilla #yhteisymmärrysteko

 

 Yhteisymmärrystekoja eri puolilla Suomea: #yhteisymmärrysteko #ActForInterfaithHarmony
Teemaviikko Facebookissa: https://www.facebook.com/yhteisymmarrysviikko/
Yhteisymmärrysviikon juliste ja logot: https://yhteisymmarrysviikko.fi/teemaviikko/teemaviikon-juliste-ja-logot/
Lisätietoja YK:n teemaviikostawww.worldinterfaithharmonyweek.com

 

Vuoden 2018 Yhteisymmärrysviikon teemana oli Vieraanvaraisuus

Teemaviikolla kehotettiin sen teeman mukaisesti vieraanvaraisuuteen: kutsumaan vieraita ja solmimaan uusia tuttavuuksia. Kutsut saivat olla avoimia tai tarkemmin tiettyyn tilaisuuteen kohdennettuja: esimerkiksi avoimien ovien päivä, kutsu yhteiselle aterialle tai tervetulotoivotus tutustumaan pyhään tilaan. YHTEISYMMÄRRYSTEKO –tunnustus 2018 myönnettiin Lieksassa toteutetulle tapahtumalle ja kaikenkaikkiaan teemaviikkoon osallistuttiin aktiivisesti eri puolilla Suomea. Lue lisää: Yhteisymmärrysteko

Teemaviikon suojelijana vuonna 2018 toiminut Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar  puhui vieraanvaraisuudesta Yhteisymmärrysviikon avaustilaisuudessa 29.1.2018 Huopalahden kirkossa:

Siinä on jotain erityistä kun uskonnollinen yhteisö kutsuu muiden uskontojen edustajia vieraaksi omiin uskonnollisiin tiloihinsa. Se on aitoa ja vieraasta välittävää vieraanvaraisuutta. Kuvainnollisesti voisi sanoa, ettei tyydytä siihen, että vieras jätetään niin sanotusti eteiseen vaan hänet kutsutaan peremmälle talon lämpöön.”