USKOT-foorumi: On tuomittavaa, jos väkivaltaa yritetään perustella uskonnolla

USKOT-foorumin julkilausuma la 14.11.2015:

Joukkomurha Pariisissa viime yönä järkyttää kaikkia ihmisiä. Suomen muslimeja, kristittyjä ja juutalaisia edustava USKOT-foorumi yhtyy järkytykseen verenvuodatuksesta ja huoleen demokratiasta ja yhteiskuntarauhasta.

Summittainen tappaminen ja terrorismi eivät ole hyväksyttävä keino minkään päämäärän ajamiseksi. On erityisen vastenmielistä ja tuomittavaa, jos väkivaltaa yritetään perustella uskonnolla.

Paras turva viharikoksia vastaan on uskontojen, kulttuuritaustojen ja vakaumusten turvallinen vuoropuhelu, rinnakkainelo ja yhteistyö. Ääri-ilmiöitä ja turvattomuutta vastaan on kamppailtava.

Uskontojen rauhantyölle on yhä suurempi tarve. Yhteistyötä eri uskontokuntien välillä on yhä lisättävä. USKOT-foorumi rakentaa omalta osaltaan yhteistä Suomea, Eurooppaa ja maailmaa luottamuksen, avoimuuden ja kunnioituksen hengessä. Tavoitteemme on demokraattinen yhteiskunta, jossa kaikki voisivat tuntea olevansa kotona ja jossa kaikkien ihmisoikeuksia vaalitaan.

Helsingissä 14.11.2015

USKOT-foorumin puolesta:  logo_pysty_uskot                                                

Atik Ali
Puheenjohtaja
Suomen Islam-seurakunnan johtaja

Kaarlo Kalliala
Varapuheenjohtaja
Suomen Evankelisluterilaisen kirkon piispa

Yaron Nadbornik
Varapuheenjohtaja
Suomen Juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja

USKOT_julkilausuma_Pariisi

Lähde: www.uskot-resa.fi

 

Uskonnot rauhan puolesta

Pariisin 13.11.2015 tapahtumien jälkeen USKOT-foorumin edustajat keskustelivat MTV:n Huomenta Suomi-lähetyksessä maanantaina 16.11.2015. Katso lähetys täältä.

Lähde:  fb Uskot-foorumi