USKONTOJEN JA KATSOMUSTEN YHTEISYMMÄRRYSVIIKKO

YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa vietetään 30.1.- 5.2.2017. Vuoden 2017 Yhteisymmärrysviikon teema on Suomen 100-vuotisjuhlien hengessä Monien uskontojen ja katsomusten Suomi. Tapahtumia ja kohtaamisia järjestetään tammi-helmikuussa ympäri Suomen, ohjelmatietoja alla. Yhteisymmärrysviikon 2017 suojelijana toimii Presidentti Tarja Halonen.

Yhteisymmärrysviikon avaus 1.2. Annankulma,

lahde
Lähde -kuoro

Annankatu 14D, Helsinki Klo 17.00, ilmoittautuminen 29.1. mennessä

YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon 2017 suojelijana toimiva
Presidentti Tarja Halonen avaa teemaviikon.

Esiintymässä Oriental Tunes -kokoonpano, sopraano Maria Turunen ja pianisti Armaan Madar sekä
Lähde-kuoro johtajanaan Matti Turunen.
Huom. tilan rajallisuuden takia pyydetään ilmoittautumiset 29.1. mennessä

Järjestää Fokus ry www.kulttuurifoorumi.fi
https://www.facebook.com/events/1841558882798385/

 

Monien uskontojen ja katsomusten Suomi -artikkelikokoelman julkistusseminaari Helsingissä 2.2.2017 klo 13-17.suomi100

Seminaarissa julkaistaan  artikkelikokoelma, jonka keskiössä on katsomuksellisen moninaisuuden ja uskonnonvapauden kehittyminen maassamme eri katsomusten sekä yhteiskunnan välisen vuorovaikutuksen näkökulmasta.
Ks. ohjelma ja ilmoittautuminen tästä

 

Artikkelikokoelman julkistusseminaarissa 2.2. tarkastellaan pohjoismaiden uskonto- ja katsomusmiljöitä uskonnonvapauteen ja eri uskonto- ja katsomusperinteiden vuorovaikutukseen luodaten, sekä keskustellaan teoksessa esiin nousevista teemoista pohjoismaisessa ja eurooppalaisessa perspektiivissä.
Julkaisun pdf verkossa:
http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=julkaisu&tit=Monien-uskontojen-ja-katsomusten-Suomi

 

Muita tapahtumia liittyen YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoon:

 

 

HELSINKI:juhlakalenteri-banneri2

Yhteisymmärryviikko esillä Educa –messuilla 27.-28.1.2017 Fokus ry:n osastolla 6n94. Tervetuloa tutustumaan YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon ohjelmaan ja kasvatusmateriaaleihin. Esittelyssä katsomusdialogia tukevia aineistoja, esimerkiksi uutuuskirja Monien uskontojen ja katsomusten Suomi ja monikulttuurinen Juhlakalenteri. Meidät löydät kansalaisvaikuttamisen torilta, osasto 6n94.

 

 

 

 

USKONNONVAPAUDEN MERKITYS KOTOUTUMISESSA -SEMINAARI
Ti 31.1.2017 klo 12.30-16.00, Tieteiden talo, sali 5, Kirkkokatu 6, Helsinki
Huom! Seminaarin paikkojen määrä on rajoitettu. Ilmoittaudu täällä: https://www.moniheli.fi/yhteisymmarrys/

Mitä on suomalainen uskonnonvapaus? Mitä uusien suomalaisten ja kotoutumista edistävien tahojen tulisi tietää asiasta? Miten teemaa käsitellään tällä hetkellä eri kotoutumistoimijoiden parissa? Toteutuuko yhdenvertaisuus?
Näihin ja moniin muihin kysymyksiin paneudutaan eri alojen asiantuntijoiden ja kotoutumiskentän toimijoiden kanssa tiistaina 31.1.2017 klo 12.30-16.00 Tieteiden talolla. Uskonnonvapauden käsitteestä ja merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä yhdenvertaisuudesta kotoutumisessa alustavat uskontotieteen professori Tuula Sakaranaho ja yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä. Paneelikeskusteluun osallistuvat kotoutumisen kentältä kotoutumiskouluttaja Merja Rastas Amiedusta, kansainvälisen työn sihteeri Markus Silvola Olarin seurakunnasta, Vapaa-ajattelijain liitto ry:n varapuheenjohtaja Binar Mustafa sekä Nuoret Muslimit ry:n Helsingin jaoston puheenjohtaja Nahla Hewidy.
Tilaisuuden kielenä on suomi. Paneelikeskustelun juontaa Helsingin ortodoksisen seurakunnan ylidiakoni Juha Lampinen.
Tilaisuuden pääjärjestäjänä toimii Moniheli ry, kumppaneinaan Suomen Ekumeeninen Neuvosto sekä Vapaa-ajattelijain liitto ry. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUSin kanssa, osana YK:n Uskontojen ja katsomusten viikon ohjelmistoa. (www.yhteisymmärrysviikko.fi).

 

 

Juhlien vuosi –näyttely, pe 27.1.2017 – su 7.5.2017 Annantalon taidegalleria (etutila) Annankatu 30, Helsinki, vapaa pääsy, www.ad-astra.fi

eventpic_590935
Alexander Reichstein

Purim, eid, nouruz, joulu, Lucian päivä… Helsingissä juhlitaan monenlaisia juhlia! Jos tähän lisätään vielä kaikkien ystävien ja tuttavien syntymäpäivät tuleekin jokaisesta vuoden päivästä juhlapäivä!
Tässä näyttelyssä saat paljon tietoa erilaisista juhlista ja miten niitä vietetään

kouluissamme. Pääset myös rakentamaan valtavaa taikapuu-kalenteria.
http://www.annantalo.fi/fi/tapahtumat/event/D366A9680939194B42F3FEF2A37EDA38/Juhlien_vuosi

 

 

 

Yhteismeditaatio Kampin kappelissa 1.2. klo18-19
https://www.facebook.com/events/1202211593227606/

 

 

 

Suomalaisen luontoviisauden rumpupiiri ja johdantoluento 1.2.2017

kello18-21 Pauligin huvilalla Helsingissä, osoitteessa Mechelininkatu 36
Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry ja Helsingin rumpupiiri järjestävät yhteistyössä Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n kanssa avoimen tutustumisillan luonnonuskontoihin.Ilta alkaa alustuksella, jonka aiheena ovat luonnonuskonnot Suomessa. Erityisesti keskitytään samanismiin, joten luento toimii johdatuksena sen jälkeen alkavaan rumpupiiriin. Alustajina toimivat Lehto ry:n puheenjohtaja Katariina Krabbe sekä suomalaisen luontoviisauden ohjaaja Merel Ahtinen, joka vetää myös rumpupiirin.Tilaisuuteen osallistuminen ei vaadi mitään ennakkotietoja, avoin mieli riittää. Mukaan voi ottaa rummun tai helistimen, mutta osallistua voi hyvin myös ilman. Pauligin huvilalla on jonkin verran makuualustoja, mutta ne eivät välttämättä riitä kaikille, joten mukaan on hyvä ottaa myös istuinalusta, -tyyny tai esim. joogamatto. Huvilalla on usein viileää, joten villasukat ja muut lämpimät vaatteet ovat suositeltavia. Tarjolla on teetä ja pientä purtavaa.Tapahumaan on vapaa pääsy, mutta rajallisen tilan takia rumpupiiristä kannattaa varata paikka ilmoittautumalla etukäteen sähköpostitse osoitteella tiedotus (at) lehto-ry.org. Luentoa voi tulla seuraamaan ilmoittautumattakin. Tilaisuus on päihteetön.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/355149951522059/

 

 

Malmin seurakunta järjestää paikallisille eri uskontojen edustajille yhteisen aamiaisen torstaina 2. helmikuuta 2017 klo 9 alkaen Malmin seurakuntatalolla. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Elina Perttilä, pastori, Malmin seurakunta, elina.perttila@evl.fi

 

 

Helsingin bahá’í-keskuksen avoimet illat 30.1.–3.2. klo 18–21.

Paikka: Bahá’í-keskus, Kuutamotie 29, Helsinki

Järjestäjä: Helsingin bahá’í-yhteisö, helsinki@bahai.fi, facebook.com/bahaihelsinki
Kunakin iltana kuullaan lyhyt alustus mielenkiintoisesta aiheesta bahá’í-uskon opetusten näkökulmasta:
— ma 30.1. Kasvatus rauhan ja hyvinvoinnin edellytyksenä, Melody Karvonen
— ti 31.1. Merkityksellisyys elämässä, Elina Parviainen
— ke 1.2. Mikä on bahá’í-usko? Riikka Schmidt
— to 2.2. Kokonaisvaltainen terveys, Hanna-Leena Leinonen
—pe 3.2. Mikä on bahá’í-usko? Safa Hovinen
Vapaa pääsy ja teetarjoilu, tervetuloa!
https://www.facebook.com/events/1364652746907966/

 

 

Zen-runoja ja musiikkia, 4.2. klo 15, Kirjasto 10. kirjasto 10, Elielinaukio 2 G, 00100 Helsinki. Järjestäjänä Suomen Buddhalainen Unioni, yhteistyössä Fokus ry:n kanssa.50 min. kestävä esitys on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa zen ja itä-aasialainen ajattelu taiteessa ja runoudessa. Zen on japania ja tarkoittaa meditaatiota ja yhtä tien osaa, useista itä-aasialaisista vapautumisen teistä. Runous on ollut tapa ilmaista ympäröivää maailmaa, kaiken muutosta ja pysymättömyyttä sekä omaa suhdetta juuri tähän kuluvaan hetkeen.

Runot
Dharmaopettaja Vimalamitra lukee runoja teoksesta: Hanshan: Kylmä vuori, erakkorunoja Tang-kaudelta, suomentanut Pertti Seppälä. Dharmaopettaja Aryatara lukee suomalaisten runoilijoiden tekstejä, joissa on zeniläistä tunnelmaa.
Musiikki
Musiikki nousee runojen, Kylmän vuoren ja tämän hetken tunnelmista. Musiikkia luovat ”The Mystic Revelation Of Teppo Repo” –ryhmän muusikot: Otto Eskelinen – puuhuilut etc. Arwi Lind – puiset perkussiot etc. Eero Tikkanen – kontrabasso.
Tule kokemaan kirsikankukkien tuoksu ja tuuli, joka ei anna kukkien kukkia koko kesää. Katso tapahtuman juliste: https://buddhalainenunioni.files.wordpress.com/2017/01/zen-runoja.pdf

 

 

Tuomasmessu yhteisymmärrysviikon hengessä 5.2. 17 klo 18 Mikael Agricolan kirkossa, Tehtaankatu 23, Helsinki. Saarnaa piispainkokouksen sihteeri Jyri Komulainen, juontavat Ilari Rantakari ja Hanna-Leena Nuutinen.

 

 

 

Keskustelutyöpaja: Paremmilla kysymyksillä rakentavampaa keskustelua
Tiistaina 7.2.2017 klo 18-20, Kulttuurikeskus Caisan Olohuone, Mikonkatu 17 C/Vuorikatu 14.

Onko sinulta koskaan kysytty kysymystä, joka tuntuu syytökseltä? Oletko joskus yrittänyt keskustella vaikeasta aiheesta mutta saanut vastaajan suun tiukkaan suppuun? Ryhmä journalisteja järjestää keskustelutyöpajan, jossa opetellaan kysymään avoimempia, rakentavampia ja aidompia kysymyksiä. Hyvistä vuorovaikutustaidoista on hyötyä niin työelämässä kuin ihmissuhteissakin.

Työpaja sopii kaikille suomea tai englantia puhuville, jotka haluavat kehittää keskustelutaitojaan. Työpaja on osa YK:n uskontojen ja katsomusten Yhteisymmärrysviikkoa 2017 ja se toteutetaan yhteistyössä Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n kanssa.

HUOM! Ilmoittaudu tapahtumaan sunnuntaihin 5.2. mennessä Noora Kettuselle noora (at) noorakettunen.com Mukaan mahtuu 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Tapahtuma Facebookissa

Discussion workshop: Asking better questions to get more constructive dialogue, On Tuesday 7.2.2017 at 18-20 in Kulttuurikeskus Caisa’s Olohuone, Mikonkatu 17 C/Vuorikatu 14.

A group of journalists are organising a discussion workshop in which you can learn to ask more open, more constructive and more sincere questions. This could be useful both at the workplace and in personal relationships. The workshop is directed at all Finnish or English speakers who want to develop their conversation skills. The workshop is part the UN World Interfaith Harmony Week 2017 and will be organised in partnership with the Forum for Culture and Religion FOKUS ry. Please let us know by Sunday 5. February if you would like to attend by sending a mail Noora Kettunen at noora (at) noorakettunen.com. Spaces will be allocated on a first come first serve basis and are available for 25 people

 

Avoimet luennot Helsingin yliopistolla

to 2.2. klo 18-20 Uskontojen välinen yhteisymmärrys, Sam Karvonen

ti 14.2. klo 18-20 Ihmiskuva, kasvatus ja yhteiskunnan hyvinvointi, Melody Karvonen

Paikka: Helsingin yliopisto, Auditorium I, päärakennus, Unioninkatu 34, 2. krs

Järjestäjä: Helsingin bahá’í-yhteisö, helsinki@bahai.fifacebook.com/bahaihelsinki

 

2. 2. Kansanedustajille ja muulle eduskunnan väelle tarkoitettu sekulaari, humanistinen tunnustukseton juhlatilaisuus ennen valtiopäivien avajaisia pidettiin Suomen historiassa ensimmäistä kertaa 2.2.2017 Helsingissä. Sen järjestivät Suomen Humanistiliitto ry ja Vapaa-ajattelijain liitto ry.
http://vapaa-ajattelijat.fi/…/ensimmainen-tunnustukseton-j…/

YHTEISYMMÄRRYSVIIKOLLA TAPAHTUU MUILLA PAIKKAKUNNILLA:

 

JOENSUU:

Yhteinen kirkko –seminaari. Aiheena tunnustuskuntien, uskontojen ja kulttuurien kohtaaminen arjessa. 20.1. klo 12-15, Joensuun ev.lut seurakuntakeskus, Kirkkokatu 28.

 

OULU:
Kaksi elokuvanäytöstä koululaisille (yläaste + lukio) Oulun Valveen Studiossa Dome Karukosken Kielletty hedelmä -leffasta.
http://www.koulukino.fi/uploads/material/Kielletty.pdf

Elokuvateatteri Studiossa (Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7),maanantaina 30.1. ja tiistaina 31.1. kello 9.00. Kesto 102 min.
KIELLETTY ALLE 12-VUOTIAILTA.

yhteisymmarrysviikko_paneeli1-2-2017

 

TAMPERE:
Paneelikeskustelutilaisuus yhteisymmärryksen viikolla Tampereella ke 1.2. klo 18:00-19:30.

Tampereella Yhteisymmärrysviikon päätapahtuma on nuorten katsomusdialogi-paneeli 1.2.17. Se toteutetaan yhteistyössä seurakuntien, uskonnollisten yhteisöjen, koulujen, Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden, Tampereen hiippakunnan sekä Fokus ry:n kanssa. Paneelin keskustelua juontaa Päivi Sinkkonen ja tervetulosanat lausuu Tampereen kaupungin apulaispormestari Leena Kostiainen.

 

 

 

 

LAHTI:

Uskonnot Lahdessa kierros keskiviikkona 1.2.2017 klo 17 alkaen
Tervetuloa tutustumaan lahtelaisiin uskonnollisiin yhteisöihin! Kierros alkaa klo 17 Ristinkirkosta, josta siirrymme linja-autoon, joka vie meidät seuraavaan paikkaan. Kierroksen aikana tutustumme Helluntaiseurakuntaan, Adventtikirkkoon, Islamilainen kulttuuriyhdistykseen, Mormoneihin, Bahá’í-yhteisöön ja Ortodoksikirkkoon. Jokainen paikka esittelee omaa toimintaansa ja suurin osa myös tilojaan. Kierros kestää noin 3 tuntia.

Järjestäjä: Lahden uskontojen välinen työryhmä

 

 

JÄMSÄ:

Toimintapäivä Auvilan vastaanottokeskuksen asukkaille ja jämsäläisille.
4.2.2017 klo 15-18, Kelhän pappila, Kelhänkatu 15, 42100 Jämsä
Ohjelma: Yhteinen ruokailu, pelailua, kisailua, lastenohjelmaa, paneelikeskustelu kulttuurien kohtaamisesta. Järjestää Jämsän seurakunta ja vapaaehtoiset eri kansalaisjärjestöjen piiristä.Yhteyshenkilö Pastori Matti-Pekka Piirainen, 040 8050075, matti-pekka.piirainen@evl.fi

 

 

 

JYVÄSKYLÄ:

TERVETULOA VIETTÄMÄÄN YK:N YHTEISYMMÄRRYKSEN VIIKON JYVÄSKYLÄN PÄÄTAPAHTUMAA 4.2.2017
Suomen 100-vuotisjuhlien hengessä
Jyväskylän Uskontojen ja vakaumusten yhteisymmärryksen verkosto kutsuu sinut ja ystäväsi YK:n Yhteisymmärrysviikon
Jyväskylän päätapahtumaan, Vanhaan Pappilaan (Vapaudenkatu 26) nauttimaan klo 16 alkavasta YHTEISYMMÄRRYKSEN KONSERTISTA. Viime vuoden tapaan tilaisuudessa on tarjolla henkisesti virittäytynyttä musiikkia, laaja kattaus Jyväskylässä vaikuttavien uskonnollisten yhteisöjen ja eri vakaumusten edustajien esityksiä, monen eri tyylilajin, kulttuurillisen ja uskonnollisen perinnön sekä aikakauden musiikkia. Konsertin päätteeksi on mahdollisuus jäädä nauttimaan virvokkeita ja osallistua keskusteluiltaan.KESKUSTELUA YHTEISYMMÄRRYKSESTÄ -ILTA alkaa klo 18 ja teemana on “Naiset Suomessa – uskonnot naisen alistajana vai etujen edistäjänä”. Pyydämme Jyväskylässä toimivia uskonnollisia yhteisöjä lähettämään edustajansa paneelikeskusteluun. Tule sinäkin rakentamaan siltaa eri maailmankatsomusten välille. Keskustellaan hyvässä hengessä ja etsitään, mikä meitä yhdistää.Illan isäntä: Jyväskylän Evankelisluterilainen seurakunta
Illan juontavat: Tiinu Ristinen Monikulttuurikeskus Gloriasta
ja pastori Raimo Laine Jyväskylän seurakunnasta
Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tulkkaus englanniksi.Lisätietoja: https://www.facebook.com/groups/usva.jyvaskyla/ tai usva.jyvaskyla@gmail.com

 

LIEKSA:

Yhteisymmärryksen viikon tilaisuudet Lieksassa
Su 5.2.2017 klo 11.30 – 13.30 Kulmalla.
Monikansallinen ateria.
Tarjolla keittoja sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia kymmenestä eri maasta.
Ruokalippu 7 €
La 4.2.2017 klo 14.00 Kulmalla.
”Kuu ja Joutsen” –esitys
Sisältää balilaista, etelä-afrikkalaista, kuubalaista ja brasilialaista tanssia, ilma-akrobatiaa ja steppausta.
Esiintyjinä tanssijat Sanna Karlsson-Sutisna, Tiina Mankki, Katriina Kantola ja Djomba Kourouma, sirkustaiteilija Karoliina Turkka sekä tekniikasta vastaava Sami Ehrukainen.
Lippu 5 €, LIEKSAN TUKIPISTE RY, puh. 013 521 929
www.lieksantukipiste.fi

 

ESPOO:

Uskontodialogitapahtuma Ruusutorpan koululla 6.2. klo17-20.

Espoon monikulttuuriasiain neuvottelukunnan vuosittain järjestämän uskontodialogitapahtuman teemana on tänä vuonna Hyvä Elämä Espoossa. Tätä teemaa käsitellään eri uskontojen ja katsomusten kautta. Yhdessä haetaan vastausta siihen, miten voisimme Espoossa yhä paremmin arjessa toteuttaa periaatetta ”tee toisille samaa kuin toivoisit itsellesi tehtävän” ja tätä kautta lisätä yhteistä ymmärrystä toisistamme. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan kaikki espoolaiset, luottamushenkilöt ja virkamiehet!

Keskustelua juontaa Riku Karjalainen Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Espoon 2. seurakunnasta. FC Hongan naisilta voi ostaa pientä purtavaa.

WORKSHOPIT

  1. Taidetyöpaja / yhteinen kollaasi hyvästä elämästä: Vetäjänä Stanislav Marinets
  2. Digitarinointia lyhyitä videoklippejä, joissa ajatuksia hyvästä elämästä tai tarinointia siitä, mitä ns. Kultainen sääntö itselle merkitsee. Vetäjänä Mina Bahmanpour ja Heidi Rautionmaa.
  3. Keskustelupiiri/ osallistujat tutustuvat toisiinsa piirissä ja jakavat ajatuksia ja ehdotuksia omasta maailmankatsomuksesta käsin siitä, mitä hyvä elämä on Espoossa ja mitä yhdessä voidaan sitä edistää. Vetää Kristiina Hannula

 

KUOPIO:

7.2. Symposium: Juutalaisuus, kristinusko, islam: Mikä suhde tieteeseen?
Aika:
tiistai 7.2.2017 klo 13.00–16.30
Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Snellmania-rakennus, auditorio SN100, Yliopistonranta 1 E
Bussikuljetus järjestetään Joensuusta Kuopioon: lähtö klo 9.45 ja paluu Kuopiosta Joensuuhun: lähtö klo 17.
Ilmoittautumiset pyydetään 31.1. mennessä.

>> Ilmoittautumislomake symposiumiin ja kuljetukseen

Ohjelma

Avaussanat rehtori Jukka Mönkkönen
Alustuspuheenvuorot
piispa Jari Jolkkonen
ylirabbiini Simon Livson
imaami Anas Hajjar
professori Jukka Korpela
professori Olli-Pekka Ryynänen
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii professori Jussi Kauhanen.

Järjestäjät:
Itä-Suomen yliopisto
Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli
Kuopion ev.lut. seurakuntien oppilaitostyö
Euroopan tiede- ja taideakatemia

 

TURKU:

Piispa Kalliala kutsuu kotiinsa uskontojohtajia Yhteisymmärrysviikolla

Toukokuussa 2017 Turun Kirkkopäivillä toteutuu useampi uskontojen vuorovaikutukseen liittyvä tilaisuus:

Seminaari 19.5.

https://www.kirkkopaivat.fi/ohjelma/uskonnot-rauha-kotoutuminen/

Rauhankävely 19.5.

https://www.kirkkopaivat.fi/ohjelma/rauhankavely/

Café Dialogi 20.5.

https://www.kirkkopaivat.fi/ohjelma/uskot-foorumi/

Tuo esiin yhteisymmärrystä edistävä teko!

#yhteisymmärrysteko -kampanja etsii uskontojen ja katsomusten vuorovaikutusta edistävää ja tukevaa tekoa. Kampanja on osa YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon viettoa Suomessa (helmikuun 1.viikko), jonka tarkoituksena on lisätä uskontojen ja katsomusten välistä vuorovaikutusta ja tuoda esiin niitä edistäviä käytäntöjä.

Pienetkin teot lisäävät yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta. Tiedätkö hankkeen, tapahtuman tai teon, joka on edistänyt uskontojen ja katsomusten rakentavaa vuorovaikutusta paikkakunnallasi? Oletko kohdannut, jostain muusta, kuin omasta kulttuuristasi tulevan ihmisen, jolta kenties olet oppinut tai saanut elämääsi, jotain uutta?

Lähetä kuva Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin hashtagilla #yhteisymmärrysteko #ActForInterfaithHarmony lyhyen kuvauksen ja perustelun kanssa.

Kohtaamisen tai teon tulee edistää rakentavaa uskontojen ja katsomusten välistä vuoropuhelua. Teko voi olla osa jonkun yhteisön toimintaa tai vaikka naapuruston, koululuokan tai kaveriporukan kesken Suomessa toteutunut yksittäinen tempaus, teemapäivä tai kohtaaminen ajalta 1.2.2016-6.2.2017.

Yhteisymmärrysteko valitaan ystävänpäivänä 14.2.2017.

Muistathan vielä tarkistaa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä, että saat jakaa heidän kuvansa verkossa.

#yhteisymmärrysteon hakee ja palkitsee Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry yhdessä yhteisymmärrysviikon työryhmän kanssa. Fokus ry on koordinoinut Suomessa yhteisymmärrysviikon viettoa vuodesta 2011 alkaen.
Unelma laulusta 600

#ActForInterfaithHarmony #yhteisymmärrysteko is a social media campaign which is part of UN World Interfaith Harmony Week in Finland. The purpose of the campaign is to raise awareness about interfaith dialogue, increase interaction and support constructive dialogue between faiths and religions.

Post a photo of your event, initiative or encounter with hashtag #ActForInterfaithHarmony #yhteisymmärrysteko with a brief description to Facebook, Twitter or Instagram.
Event or initiative presented should contribute to constructive dialogue between faiths and religions during the period 1.2.2016-6.2.2017in Finland.

The best initiative will be chosen on Valentine’s Day 2017. #ActForInterfaithHarmony #yhteisymmärrysteko is an initiative launched by Culture and Religion Forum FOKUS. FOKUS coordinates the World Interfaith Harmony Week events held in Finland.

 

TAPAHTUMIA YHTEISYMMÄRRYSVIIKOLLE
Oletko suunnittelemassa ohjelmaa yhteisymmärrysviikolle? Lähetä ennakkotiedot osoitteeseen toimisto@kulttuurifoorumi.fi niin ohjelmasi on mukana tiedotuksessamme.

Ideoita teemaviikon viettoon löytyy sivulta: https://yhteisymmarrysviikko.fi/teemaviikko/

Yhteisymmärrysviikon julisteen ja logot saa käyttöön verkkosivuilta: https://yhteisymmarrysviikko.fi/teemaviikko/teemaviikon-juliste-ja-logot/