Tuo esiin yhteisymmärrystä edistävä teko!

#yhteisymmärrysteko -kampanja etsii uskontojen ja katsomusten vuorovaikutusta edistävää ja tukevaa tekoa. Kampanja on osa YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon viettoa Suomessa (helmikuun 1.viikko), jonka tarkoituksena on lisätä uskontojen ja katsomusten välistä vuorovaikutusta ja tuoda esiin niitä edistäviä käytäntöjä.

Pienetkin teot lisäävät yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta. Tiedätkö hankkeen, tapahtuman tai teon, joka on edistänyt uskontojen ja katsomusten rakentavaa vuorovaikutusta? #yhteisymmärrysteko -kampanjaan voi osallistua kuka vaan: yksityishenkilö, kaveriporukka, päiväkoti, koululuokka tai tapahtuma.

Unelma laulusta 600

Lähetä kuva Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin hashtagilla #yhteisymmärrysteko #ActForInterfaithHarmony lyhyen kuvauksen ja perustelun kanssa.

Kohtaamisen tai teon tulee edistää rakentavaa uskontojen ja katsomusten välistä vuoropuhelua. Teko voi olla osa jonkun yhteisön toimintaa tai vaikka naapuruston, koululuokan tai kaveriporukan kesken Suomessa toteutunut yksittäinen tempaus, teemapäivä tai kohtaaminen helmikuun ensimmäisellä viikolla. Muistathan vielä tarkistaa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä, että saat jakaa heidän kuvansa verkossa.

 

#yhteisymmärrysteon hakee ja palkitsee Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry yhdessä Yhteisymmärrysviikon työryhmän kanssa.

Vuoden 2018 YHTEISYMMÄRRYSTEKO –Tunnustus myönnettiin Lieksassa toteutetulle tapahtumalle. Lue lisää: Yhteisymmärrysteko

 

Fokus ry on koordinoinut Yhteisymmärrysviikon viettoa Suomessa vuodesta 2011 alkaen.

 

#ActForInterfaithHarmony #yhteisymmärrysteko is a social media campaign which is part of UN World Interfaith Harmony Week in Finland. The purpose of the campaign is to raise awareness about interfaith dialogue, increase interaction and support constructive dialogue between faiths and religions.

Post a photo of your event, initiative or encounter with hashtag #ActForInterfaithHarmony #yhteisymmärrysteko with a brief description to Facebook, Twitter or Instagram.
Event or initiative presented should contribute to constructive dialogue between faiths and religions during the period 7.2.2017-4.2.2018 in Finland.

The best initiative will be chosen on Valentine’s Day 2018. #ActForInterfaithHarmony #yhteisymmärrysteko is an initiative launched by Culture and Religion Forum FOKUS. FOKUS coordinates the World Interfaith Harmony Week events held in Finland.

 

Vuoden 2016 Yhteisymmärrysteoksi valittiin hyvän puhumiseen kehottava videoblogi -julkaisu

Ville Mäkipellon videoblogi -postaus ”MITÄ ARVOSTAN ISLAMISSA” kehottaa tuomaan esiin positiivisia asioista muista uskonnoista ja katsomuksista.

#yhteisymmärrysteko -kampanja etsi uskontojen ja katsomusten rakentavaa vuorovaikutusta edistävää tekoa nyt ensimmäistä kertaa. Ehdotuksia tuli helmikuun alussa Yhteisymmärrysviikon aikana sosiaalisen median eri kanavien kautta. Tutkijateologi Ville Mäkipellon videoblogi -postaus valittiin yhteisymmärrysteoksi, koska se kehottaa omakohtaisesti ja asiantuntevasti hyvän puhumiseen muista uskonnoista ja katsomuksista.

Yhteisymmärrysteoksi valittu videoblogi -julkaisu näyttää, miten sosiaalisessa mediassa voidaan omalla esimerkillä kannustaa hyvän puhumiseen. Mäkipellon videoblogi on myös helposti eteenpäin jaettavissa oleva ja luonteeltaan osallistava: https://www.youtube.com/watch?v=JGpRgLRqw-8

Yhteisymmärrysteon valitsee Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry yhdessä yhteisymmärrysviikon työryhmän kanssa. Fokus ry on koordinoinut Suomessa YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon viettoa vuodesta 2011 alkaen. https://www.kulttuurifoorumi.fi/medialle